a_kostyra
Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wawa
|
Wysłany: Śro 22:07, 12 Wrz 2007 Temat postu: Właściwości fizyczne produktów spożywczych |
|
|
W dniu 12.09.07 pytania były:
1.Omówić wpływ zawartości wody i struktury materiału na dyfuzje wody.
2. Znaczenie dyfuzyjności i lotności składników żywności w ich retencji
3. Omówić zmiany ciepła właściwego żywności podczas procesu ochładzania i zamrażania oraz podać sposób jego obliczania w zakresie temperatur dodatnich i ujemnych.
4. Jakie czynniki wpływają na właściwości dielektryczne żywności, podaj przykłady zastosowania tych właściwości w badaniach żywności.
5. Napięcie powierzchniowe i jego znaczenie w technologii żywności.
6. Omówić zastosowanie metody emisji akustycznej w badaniach żywności .
7. Omówić znaczenie składu granulometrycznego w ocenie żywności w proszku.
To wszystko, czyż nie cudnie okrutne
Post został pochwalony 0 razy
|
|